Všechny články

Návod krok za krokem: Jak probíhá výkup nemovitosti

Nákupčí.cz je online platforma, která zprostředkovává možnost rychlého prodeje nemovitosti investorům z celé republiky. Jak to celé probíhá a jak celý proces maximálně urychlit, pokud potřebujete peníze co nejdříve?

Jak probíhá výkup nemovitosti?

  1. Stačí, pokud nám zavoláte na telefonní číslo +420 704 524 111 (můžete psát i SMS, nebo psát skrze aplikaci WhatsApp), nebo vyplníte stručný poptávkový formulář. Pokud byste se náhodou nedovolali, zavoláme Vám zpět obratem.
  2. Ihned se pustíme do práce. Budeme potřebovat dodatečné informace, které nám pomohou přesně určit tržní cenu a vypracovat konkrétní cenovou nabídku výkupu. Spolupracujeme přitom s více investory, pro něž vstupní informace přehledně zpracujeme a následně přijímáme jejich nabídky. Ty pak zpět prezentujeme vám – prodávajícím.
  3. Pracujeme rychle. Konkrétní cenovou nabídku obdržíte nejpozději do 7 dnů. Nechceme Vám přitom slibovat nesmyslné nabídky a termíny, které slouží pouze k nalákání a získání kontaktu. Patřičným prověřením všech informací chráníme obě strany obchodu, naším cílem je spokojenost prodávajícího i kupujícího.
  4. Vyplacení až 50 % ceny na bankovní účet. Pokud dojde k akceptování vybrané nabídky, proběhne výplata smluvené zálohy na účet prodávajícího. Získané finanční prostředky můžete ihned použít k řešení jiných záležitostí.
  5. Veškerá jednání (s úřady, exekutorem, bankou nebo spolupodílníky) převezmeme a aktivně vyřešíme za Vás.
  6. Připravíme pochopitelně také všechny smlouvy (a dáme Vám dostatek času na jejich prostudování a připomínkování), návrhy na vklad do katastru nemovitostí a ostatní nezbytné dokumenty.
  7. Hotovo! Po přepisu v katastru nemovitostí je celý obchod řádně dokončený. Prodávající obdrží obratem zbylou část kupní ceny a nemovitost přechází do vlastnictví kupujícího.

Jaké dokumenty si připravit?

Abyste celý proces urychlili, připravte si prosím následující:

  • Fotografie nemovitosti (interiér, exteriér, okolí). Čím více fotografií nám dokážete na úvod poskytnout, tím lépe. Snažte se nemovitost nafotit ve dne, uklízet ji ale nemusíte. 😉
  • Výpis z katastru nemovitostí (k bytu, případně celému domu).
  • Jakýkoliv plánek nemovitosti – abychom lépe pochopili dispozici.
  • Pokud prodáváte pozemek, bude se nám hodit také územní plán, územní rozhodnutí, či stavební povolení.
  • Nabývací tituly, kterými prokážete své vlastnické právo:
    • kupní smlouva
    • smlouva o převodu vlastnictví bytové jednotky
    • darovací smlouva
    • usnesní soudu o dědictví
  • Všechny dokumenty, který se týkají situace, kdy došlo k omezení vlastnického práva (tedy například exekuce, zástavní smlouva či věcná břemena).

Výše zmíněné podklady si z velké části dokážeme obstarat i sami.
Pokud je tedy nemáte k dispozici, můžete to nechat i na nás.

Začněte kliknutím zde


Přečtěte si také…

Messaging Whatsapp Streamline Icon: https://streamlinehq.com